Klaar voor volgend jaar

Nu de temperaturen langzaam beginnen op te lopen, komt de het einde van het schooljaar ook steeds meer in zicht. En natuurlijk is het allereerst belangrijk om het jaar goed af te sluiten en de successen van het hele jaar met elkaar te markeren en te vieren. Maar ondertussen worden nu ook de planningen, jaarkalenders en taken voor volgend jaar alvast ingedeeld en gemaakt. Dus dan komt gelijk ook de vraag ‘In hoeverre ben je klaar voor volgend jaar’? 

Ongetwijfeld hebben jullie afgelopen jaar dingen geleerd, waarvan je dacht ‘komend schooljaar kunnen we dat verbeteren en anders organiseren’. Om jullie hierbij op weg te helpen hebben we een checklist gemaakt, zodat je precies weet wat je voor volgend jaar kan plannen en vastleggen. De checklist is opgebouwd in 4 categorieën: 

  • Retrospective en borgen 
  • Ritmiek en teams 
  • Voorbereiden (door)startdag
  • Verdiepen

Je hoeft niet alles op te pakken, maar bepaal met elkaar waar zitten de successen, wat willen we daarvan borgen en waar zouden we ons verder in willen verdiepen. Op basis daarvan kan je vervolgens de acties bepalen uitzetten bij de juiste mensen. Veel plezier met de voorbereiding!

Je vindt de checklist via deze link naar de academie